Finom mézeskalácstorta

Finom mézeskalácstorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg töltött mézeskalácsszív
  • 25 dkg vaj
  • 1 üveg almaszósz
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsoki
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Olvasszuk meg a vajat, üssük bele a tojásokat, majd szórjuk bele a cukrokat! Keverjük simára! Adjuk hozzá a lisztet, az almaszószt, a fűszereket és a szódabikarbónát! Keverjük egynemű tésztává! Rakjuk bele a vágott mézeskalácsszíveket!

Öntsük a tésztát kivajazott és kilisztezett tortaformába! Süssük meg 50 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben! Hagyjuk hűlni, majd kenjük meg a tetejét lekvárral és felolvasztott csokival!

Neked ajánljuk