Hozzávalók:
  • 1 fej fehérkáposzta
  • kapor
  • csombor
  • 30 dkg hús
  • bors
  • leveskocka
  • ecet
  • A rántáshoz:
  • liszt
  • paradicsom
  • olaj
  • 1 fej fehérkáposzta
  • 30 dkg hús
  • bors
  • leveskocka
  • kapor
  • csombor
  • ecet
  • olaj
  • liszt
  • paradicsom

Finom lucskos káposzta

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Olajból és lisztből rántást keverünk. Forró vízbe mártjuk a paradicsomokat, héjukat lehúzzuk, feldaraboljuk. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük, felkockázzuk. A káposztát megmossuk, feldaraboljuk. A kaprot és a csombort teatojásba rakjuk.

Feltesszük főni a káposztát és a húst.
Sózzuk, borsozzuk.
A kaprot és a csombort akkor adjuk hozzá, ha már forr. Amikor a hús és káposzta már majdnem kész, beletesszük a paradicsomot. Amikor a hús és a káposzta puhára főtt, folyamatosan kevergetve a levesbe tesszük a vízzel felhigított rántást, és felforraljuk. Ecettel savanyítjuk.