Finom linzertorta

Finom linzertorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg langyos vaj
  • 1 tojás
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg darált dió
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál morzsa
  • 30 dkg málnalekvár

Kenés:

  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a diót a lisztes sütőporral! Morzsoljuk el a lágy vajjal!

Adjuk hozzá a cukrokat, a tojásokat, a citromhéjat, a sót és a fűszereket!

Gyúrjuk össze az egészet, takarjuk le, majd tegyük hideg helyre fél órára! Nyújtsuk kerekre a tészta 3/4-ét, és egy kikent, kilisztezett formába igazítsuk! Legyen pereme is! Szurkáljuk meg a tésztát villával, szórjuk meg morzsával, ezután kenjük meg lekvárral!

Nyújtsuk ki a maradék tésztát, csíkozzuk fel, és helyezzük rá átlósan a sütinkre! Nyomkodjuk össze a peremével! Kenjük meg a tésztát tojássárgájával! Süssük meg szűk háromnegyed óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

Szórjuk meg fahéjas cukorral!

Neked ajánljuk