Finom libamáj

Finom libamáj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1,6 kg libaháj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l tej
  • lilahagyma
  • 80 dkg libamáj
  • pirospaprika
  • 1,6 kg libaháj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l tej
  • lilahagyma
  • 80 dkg libamáj
  • pirospaprika

Elkészítés:



Áztassuk be előző este a libamájat 1 l tejbe, amibe belenyomtunk 1 fej fokhagymát!

Másnap kockázzuk fel a libahájat, és tegyük fel főni kevés tejben!
Ha zsírjára sült, szedjük ki tepertőket, majd a visszamaradt zsírban kezdjük el sütni a májat!
Passzírozzuk hozzá a sütés közben a maradék fokhagymát!

Süssük lassú tűzön háromnegyed órát!

Szórjuk meg sóval és pirospaprikával, keverjük meg, de ezzel már nem szabad továbbsütni!

Tegyük át egy tűzállü tálba, öntsük rá a megmaradt zsírt, majd tegyük hűtőbe!

Másnap szedjük ki a megdermedt zsírból, szeleteljük fel, majd fogyasszuk friss kiflivel és lilahagymával!