Finom hatlapos sütemény

Finom hatlapos sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg szalalkáli
  • 15 dkg vaj

A krémhez:

  • rum
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaníliás pudingpor
  • 1,2 liter tej
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és vágjuk 6 részre! Formáljunk 6 cipót, majd nyújtsuk ki mindegyiket egyesével, és süssük meg egymás után egy gáztepsi hátulján sütőben!

Krém:

Főzzük fel a pudingport a cukorral, a tejjel és a kakaóval! Akkor jó, ha csomómentes és sűrű lett! Keverjük bele a pudingba a vajat és a rumot!

Kenjük rá a lapokra a pudingos krémet, és tegyük hűtőbe, amíg megdermed!

Szórjuk meg porcukorral a sütit tálalás előtt!

Neked ajánljuk