Finom harcsafilé

Finom harcsafilé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szem szegfűszeg
  • pici fahéj
  • fél citrom
  • 2 dl vörösbor
  • 60 dkg harcsafilé
  • 40 dkg szőlőszem
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél

Elkészítés:

Elkészítés:

Húzzuk le a harcsa bőrét, a húsát engedjük fel a borral! Sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük meg babérlevéllel, fahéjjal és szegfűszeggel! Locsoljuk meg citromlével, fedjük le, majd főzzük kis lángon!

Vegyük ki a léből a halat!

Készítsünk rántást a lisztből és a vajból! Sűrítsük be a pecsenyelevet, majd szűrjük át! Rakjuk hozzá a szőlőszemeket, és forraljuk össze! Öntsük rá a halra!

Neked ajánljuk