Finom gesztenyés torta

Finom gesztenyés torta
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tortaalaphoz:
  • rum
  • 2 kiskanál kakaó
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 20 dkg darált mandula
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • 1 liter tej
  • A tetejére:
  • 15 dkg áfonya
  • fél kanál cukor
  • 1,5 kanál keményítő
  • 15 dkg ribizli
  • rum
  • 2 kiskanál kakaó
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 20 dkg darált mandula
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 kanál cukor
  • 1 liter tej
  • 15 dkg áfonya
  • 1,5 kanál keményítő
  • 15 dkg ribizli

Elkészítés:



Keverjük össze a mandulát, a kakaót, a rumot és a gesztenyét! Masszává gyúrjuk, majd kapcsos tortaformába töltjük. Maximum ujjnyi vastag legyen a tészta! Hűtőbe tesszük.

Készítsük el a pudingot 1 decivel kevesebb tejjel, mint ami a tasakon van! Öntsük rá a gesztenyés tésztára, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.

Tegyük edénybe a bogyókat, adjunk hozzá kis vizet és a cukrot, majd forraljuk fel!

A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz!
Keverjük addig, amíg zselés állagot nem kap (forralni nem kell már)! Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.