Finom gesztenyés tiramisu

Finom gesztenyés tiramisu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 24 dkg cukor
  • 50 dkg főtt gesztenye
  • 80 dkg mascarpone
  • 1,5 dl gesztenyelikőr
  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 tojássárgája

Elkészítés:

Elkészítés:

Szárítsuk meg az előfőzött gesztenyét sütőben! Pirítsuk meg kicsit! Tegyünk félre pár szemet, a többit pépesítsük!

Verjük keményre a tojássárgákat és a cukrot! Keverjük bele a gesztenyét, a likőr harmadát és a sajtot!

Melegítsük fel a maradék likőrt kis vízzel, majd mártogassuk bele a piskótákat! Tegyük krémmel rétegezve egy tálba! Pihentessük 2 órát hűtőben! Díszítsük az egész gesztenyékkel és tejszínnel!

Neked ajánljuk