Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 6 tojás
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 1 dkg zselatin
  • 1/2 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 35 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 dkg zselatin
  • 1/2 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 35 dkg eper
  • 15 dkg cukor

Finom eperhab

Elkészítési idő
2,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Előkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat! Mossuk meg a szamócát, tisztítsuk és szárítsuk meg, majd tegyünk félre 4 szemet a díszítéshez! A többit turmixoljuk össze!

Rögzítsünk kör alakúra egy 10 cm magas és 20 cm hosszú kartondarabot! Vonjuk be alufóliával, majd tegyük egy tálcára!


Forraljuk fel a vaníliát a tejjel! A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, adjuk hozzá a forró tejhez, és vízfürdőbe állítva kevergessük addig, amíg a krém be nem sűrűsödik!

Adjuk hozzá az eperturmixot, majd a narancs- és citromlevet!
Keverjük simára a zselatint hideg vízzel, és kevergetve főzzük fél percig! Adjuk hozzá az epres keverékhez, keverjük össze, ezután hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor a keverék kezd megkocsonyásodni, beleforgatjuk a tojáshabot, majd az előkészített formába töltjük. A kartonpapír 3/4-ig kell érnie.

6 órára hűtőbe rakjuk, majd eltávolítjuk a kartonpapírt.
A félretett eperszemekkel díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti