Finom elefántszem süti

Finom elefántszem süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kevés darált dió
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag banános pudingpor
  • 2 kis banán
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • tejcsokis tortabevonó
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag banános pudingpor
  • banán
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tejcsokis tortabevonó

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a kakaót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

Amikor megsült, darált dióval meghintett ruhára borítjuk és feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztet a tojással kikeverjük és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.

A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. Az egyik szélére banánkarikákat rakunk és újra feltekerjük a tésztát. A tetejét bevonjuk az olvasztott csokimázzal, a hűtőszekrényben jól megdermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.