Finom citromos palacsinta

Finom citromos palacsinta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 4 dl langyos tej
  • 1-2 dl víz
  • 2 ek. olaj a tésztába
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. cukor
  • 2-3 tk. citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és a sót, majd elkeverjük. (Aki szeretne, itt tehet hozzá 1 csomag vaníliás cukrot.)

Összekeverjük a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.

Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 teáskanál olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Evvel kimerjük a palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk, és a serpenyőt finoman körbebillentve eloszlatjuk egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. 1 percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalnak elég fél perc. Aztán borítsuk a tányérra.

Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor kiolajozzuk újra a serpenyőt.

A kész palacsintákat tálalásig lefedjük egy másik tányérral, és bebugyoláljuk konyharuhával, hogy friss maradjon.

Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze.

Neked ajánljuk