Finom barackos-túrós lepény

Finom barackos-túrós lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 kg őszibarack
  • 3 tojás
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg darált keksz
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Elkészítés:

Morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval! Hűtsük le a tésztát fagyasztóban!

Törjük át a túrót! Adjuk hozzá a tojássárgákat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a darált kekszet! Forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjét!

Szeleteljük fel a barackot!

Kenjünk ki a tepsit, majd reszeljük bele a tészta felét egy reszelővel! Rakjuk rá a túrótöltelék felét, erre a barackot, majd a maradék túrókrémet! Reszeljük rá a maradék tésztát a tetejére, és rakjuk be előmelegített sütőbe!

Süssük 5 percig 200 fokon, majd fél órán keresztül 170 fokon!

Kihűlés után porcukorral megszórjuk, majd kockákra vágjuk.

Neked ajánljuk