Finom almatorta

Finom almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg finomliszt
  • 6 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor

Az almás töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 70-80 dkg alma
  • 2 dl almalé
  • fahéj

A pudingos töltelékez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl tojáslikőr

A grillázshoz:

  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük habosra a cukrot a vajjal, majd rakjuk hozzá a tojást és a tejfölt is. Utána hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport! 1 almát kisebb kockákra vágunk, és a tésztába keverjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt, tortaformában készre sütjük.

Hámozzuk meg a többi almát, majd daraboljuk fel! A fele almalével, fahéjjal és 2 evőkanál cukorral megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, és besűrítjük vele az almát. Borítsuk rá ezt a kisült tészta tetejére!

Forraljuk fel a fele tejet és a tojáslikőrt, majd sűrítsük be a tejjel kikevert pudingporral! Borítsuk az almás töltelékre!

A grillázshoz a cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a diót. Öntsük ki egy sütőpapírra, és mikor megszilárdult, széttörjük, majd a tortára szórjuk. Hűtve fogyasztjuk

Neked ajánljuk