Finom almatorta dióval

Finom almatorta dióval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 10 dkg darált dió
  • citromhéj
  • 4 tojás
  • szegfűszeg
  • vaj
  • 12 dkg cukor
  • fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Cikkezzük fel a megmosott és meghámozott almákat! Szedjük ki a magházukat! Pároljuk puhára citromhéjjal, fahéjjal, 2 deka cukorral és szegfűszeggel ízesítve! Csurgassuk le a levét!

Öntsük sütőpapírral bélelt tűzálló tálba! Keverjük habosra a tojássárgákat a megmaradt cukorral! Rakjuk hozzá a diót és a felvert fehérjét! Tegyük rá az almára!

Süssük meg sütőben!

Neked ajánljuk