Finom almás-meggyes pite

Finom almás-meggyes pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 2,1 kg alma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 marék aszalt gyümölcs
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj
  • zsemlemorzsa

A kenéshez:

  • 1 tojássárga

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk és egyik felét egy tepsibe simítjuk, majd 180 fokon elősütjük 12 perc alatt.

A töltelékhez a hámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, sok fahéjat, reszelt citromhéjat, cukrokat, lecsepegtetett meggyet.

A tölteléket a sült tésztalapra halmozzuk és zsemlemorzsával hintjük.

A másik tésztalappal befedjük, majd tojássárgával lekenjük és további 35 percre visszarakjuk a sütőbe.

Neked ajánljuk