Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 4 alma
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • szegfűszeg
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 1 l tej
  • 4 db alma
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • szegfűszeg
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

Finom almaleves

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az almákat meghámozom, feldarabolom, fahéjjal meghintem.

A pudingport kis tejjel csomómentesre keverem.

Az almára öntöm a többi tejet, (szükség esetén öntök hozzá vizet) belekeverem a fűszereket és cukorral édesítem, majd felforralom.

Mikor felforrt, belekeverem a pudingot, és újraforralom. Leveszem a tűzről, és kihűtöm.

Tálalás előtt belefacsarom a citrom és a narancs levét.

Ha krémlevest szeretnék, akkor összeturmixolom.