Fincsi szelet

Fincsi szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margalin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakópor
  • 20 dkg porcukor
  • *

a krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A szódabikarbónát és a lisztet összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással, a kakaóval és a porcukorral.

A tésztát 5 részre osztjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk, egyesével a sütőpapírozott tepsire fektetjük és kb. 15 perc alatt mindegyiket megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a liszttel és a pudingporral. A tejbe öntve sűrű krémmé főzzük, majd kihűlni hagyjuk. A cukrot a margarinnal simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt krémbe dolgozzuk.

A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra fektetjük. A csokoládét eltördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a sütemény tetején elsimítjuk. Legalább egy órára hűtőbe rakjuk.

A receptet Grábler Zoltánné küldte be. Köszönjük! Fotó: Horváth Anna

Neked ajánljuk