Fiatalított marha

Fiatalított marha

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marha hús (vagy marha-sertés vegyesen)
  • 50 dkg csiperke vagy laska gomba
  • 1 db tojás
  • 1-1,5 dl tej
  • bors
  • 2 dl főző tejszín vagy tejföl
  • 1 dl húsleves (lehet leveskockából is )
  • keményítő
  • olaj

Elkészítés:

A darált húst összekeverem az egész tojással, sóval, borssal. Lassanként adagolom a tejet hozzá, miközben folyamatosan keverem. Annyi tej kell bele, amennyit a hús felvesz. Ettől lesz „fiatalított”.

Egy serpenyőben kevés olajat felhevítek. A húsból kanállal kis pogácsákat adagolok az olajba. Hirtelen megpirítom a húspogácsák mindkét oldalát, majd kiszedem egy tálba és félre teszem.

A visszamaradt szaftos zsiradékba beleteszem a felszeletelt gombát, kicsit megsózom és megpárolom.

Amikor a gomba már megpárolódott és még van az eresztett levéből, visszateszem a húspogácsákat, felöntöm a húslevessel és a tejszínnel. Az egészet összefőzöm, kb. 20-25 perc, végül a szaftot egy kis keményítővel (vagy liszttel ) besűrítem. Spagettivel tálalom.

Neked ajánljuk