Fetás stefánia tekercs citromos burgonyával és rukkolás-mustáros szósszal

Fetás stefánia tekercs citromos burgonyával és rukkolás-mustáros szósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg baguette
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fej hagyma
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi bors
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 8 darab tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál tejföl

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • fél dl olaj
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zöldhagyma

A szószhoz:

  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg rukkola
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál majonéz
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk, a baguette-et beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A húshoz adjuk a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal együtt, és fasírtszerű masszává dolgozzuk.

A tojásokat szétválasztjuk, kis sóval külön-külön felverjük, majd palacsintasütőben, kevés zsiradékon 2-2 tojáslepényt sütünk a 8 fehérjéből és a 8 sárgájából is.

Zsír- vagy sütőpapíron a húst téglalap alakúra formázzuk úgy, hogy kb. fél-1 centi vastag legyen. Ráterítjük a tojáslepényeket, a fetát ráreszeljük, a tejfölt eloszjuk rajta, majd a papír segítségével feltekerjük. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük.

A burgonyát megmossuk, félbevágjuk, az olajjal összeforgatjuk, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A finomra vágott újhagymával, petrezselyemmel, citromhéjjal és fél citrom levével összeforgatjuk.

A szószhoz a rukkolát az olajjal leturmixoljuk. A majonézt, a mustárt és a mézet a rukkolához keverjük, citromlével és sóval ízesítjük.

A hústekercseket 1-2 centi vastagra szeleteljük, a burgonyával és a mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk