Fetás-spenótos-füstölt sonkás göngyölt karaj

Fetás-spenótos-füstölt sonkás göngyölt karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 g újhagyma
  • 40 g spenót
  • 25 g olívaolaj
  • 200 g feta sajt
  • 500 g sertéskaraj
  • 150 g füstölt sonka
  • bors
  • 40 g újhagyma
  • 40 g spenót
  • 25 g olívaolaj
  • 200 g feta sajt
  • 500 g sertéskaraj
  • 150 g füstölt sonka
  • bors

Elkészítés:

A karajt megmossuk, szeletekre vágjuk (nekem 6 szelet jött ki), kiklopfoljuk.

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, egy serpenyőbe rakva kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félrerakjuk.

A feta sajtot 6 szeletre vágjuk, majd a kiklopfolt hússzeletekre rakjuk, a tetejükre halmozzuk egyenlő részekre osztva a spenótot és az újhagymát. Hústűvel megtűzzük, borssal meghintjük, a tetejére egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd előremelegített sütőbe tesszem, 150 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Sütőben sült, rozmaringgal fűszerezett újkrumplival tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Juhász Ágnes küldte be. Köszönjük!