Fetás-fokhagymás csigák

Fetás-fokhagymás csigák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 7 g szárított élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 10 + 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál friss menta
  • bors
  • 1 kisfej radicchio
  • 7,5 dkg feta sajt

Elkészítés:

A radicchiót felaprítjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A tésztához az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk, majd a liszt, a cukor és olívaolaj hozzáadásával laza tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a radicchiót, rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk a felaprított mentával, majd feltekerjük, kétujjnyi szeletekre vágjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk