Feta sajtos fasírt

Feta sajtos fasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db újhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • zöld erős paprika
  • olívabogyó
  • 5 evőkanál tejföl
  • feta sajt
  • szeletelt sajt
  • 500 g sertés darált hús
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • tzatziki
  • salátaöntet por
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, petrezselyem
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db újhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • zöld erős paprika
  • olívabogyó
  • 5 evőkanál tejföl
  • feta sajt
  • szeletelt sajt
  • 500 g sertés darált hús
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • tzatziki
  • salátaöntet por
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés:

Eltávolítjuk az uborka héját, majd lereszeljük és besózzuk. Kicsit félrerakjuk, később leöntjük a levét, kinyomkodjuk. Nagyon apró darabokra vágjuk az újhagymát és az erős paprikát, majd az uborkához szórjuk. Belekanalazzuk a tejfölt, sót, borsot és fokhagyma granulátumot szórunk rá. Végül beleöntjük a tzatziki port és alaposan elkeverjük. (Nem igazi tzatziki, de nagyon finom.)

A 2 tojást beletesszük egy tálba, elkeverjük, beledobjuk a darált húst és a felaprított hagymákat, sózzuk, borsozzuk és petrezselymet is adunk hozzá. Miután alaposan elkevertük, elkezdjük adagolni hozzá a fetasajtot. Első körben beletördeljük, elkeverjük, majd nagyobb darabokat is adunk hozzá.

Lapos kis fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük és mehet egy sütőpapíros tepsibe. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük alul-felül sütési módban, sütni kezdjük, majd kb. 20 perc elteltével megforgatjuk őket. Ezután további 20 percig sütjük, ismét kiszedjük, és szeletelt sajtot pakolunk a tetejére, a fasírtok közé olívabogyókat szórunk. 10-15 percig pirítjuk még és kész is vagyunk vele.

Miközben a fasírtok sülnek, forró olajban kisütjük a krumplit.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Netti küldte be. Köszönjük!