Feta saganaki

Feta saganaki

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 15-20 dkg feta sajt
  • 2 nagy paradicsom
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó

Elkészítés:

Egy kis jénai tálba öntünk 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomot karikákra vágjuk. A fetasajtot egyenlő téglalapokra vágjuk. Egy kis tálba öntjük a fűszereket és összekeverjük őket. A jénai aljára teszünk egy sor paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverék 1/3 részével. Utána rátesszük a fetasajtot, ismét megszórjuk fűszerekkel, majd újabb paradicsom és a maradék fűszer következik. 30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a paradicsom már szépen megsült.

Neked ajánljuk