Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a kristály- és vaníliás cukrot. Kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután átszitáljuk a lisztet, és a sütőporral együtt a tojásos keverékhez adjuk. Finoman összekeverjük, addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez egy csipet sót adjunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab, hozzáadjuk a tojássárgához és óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Utána beletesszük a kakaóport is. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből kivesszük és kihűlni hagyjuk.
Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a krém hozzávalóit és összekeverjük. A kihűlt tortát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tortát bevonjuk csokoládéval és az oldalát megszórjuk durvára vágott mogyoróval, majd tetszés szerint díszítjük.
Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
közepesen költséges
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
torta
,
csokis