Ferrero Rocher torta

Ferrero Rocher torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • *
  • a krémhez:
  • 200 g mogyoró (apróra vágott)
  • 250 g mascarpone
  • 250 mogyorókrém
  • *
  • a bevonathoz:
  • 300 g tortabevonó tej- vagy étcsokoládé
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet
  • 200 g mogyoró (apróra vágott)
  • 250 g mascarpone
  • 250 mogyorókrém
  • 300 g tortabevonó tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a kristály- és vaníliás cukrot. Kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután átszitáljuk a lisztet, és a sütőporral együtt a tojásos keverékhez adjuk. Finoman összekeverjük, addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjéhez egy csipet sót adjunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab, hozzáadjuk a tojássárgához és óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Utána beletesszük a kakaóport is. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből kivesszük és kihűlni hagyjuk.

Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a krém hozzávalóit és összekeverjük. A kihűlt tortát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tortát bevonjuk csokoládéval és az oldalát megszórjuk durvára vágott mogyoróval, majd tetszés szerint díszítjük.

Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti