Ferrero Rocher torta

Ferrero Rocher torta
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói:
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg mogyoró (darálva)
  • 7 db tojás (közepes)
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • a mogyorós csokoládékrémhez:
  • 10 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
  • 30 dkg vaj
  • 40 dkg csokoládé (Milka)
  • 1 csomag ostyalap
  • a mogyoróvajas bonbonhiz:
  • 4-5 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db ostyalap
  • 1 tábla csokoládé ( 70 %-os)
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg mogyoró
  • 7 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 10 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
  • 30 dkg vaj
  • 40 dkg csokoládé (Milka)
  • 1 csomag ostyalap
  • 4-5 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db ostyalap
  • 1 tábla csokoládé ( 70 %-os)
  • (a tortaforma 24 cm-es)

Elkészítés:

Aki szereti a klasszikus édességet, mindenképpen próbálja ki ezt a tortát, nem fog csalódni. Ahogy a vendégek sem.

A porcukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd hozzászitáljuk a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a darál mogyorót, és óvatosan szintén összeforgatjuk.

A tortaformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát.) Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 50-55 percig sütjük (tűpróba). (Én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, három egyforma lapba vágjuk.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd szoba-hőmérsékletűre hagyjuk visszahűlni. A puha vajat összekeverjük a mogyorókrémmel, majd hozzáadjuk a lehűlt, de még folyós csokoládét, és szintén alaposan összekeverjük. Ezután három részre osztjuk.

Az ostyalapot apróra tördeljük. Az alsó tésztalapot egy tálcára tesszük, majd rákanalazzuk a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal, ráhelyezzük a második tésztalapot, rákenjük a maradék krém 1/3-át, és szintén megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal. Végül ráhelyezzük a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel megkenjük a torta oldalát és a tetejét. Ezután az oldalát körbeszórjuk apróra vágott mogyoróval.

A mogyoróvajat összekeverjük a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd betesszük a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen meg tudjuk formázni. Ezután diónyi golyókat formázunk, majd visszatesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd a fagyasztóból kivesszük a golyókat, és bevonjuk a csokoládéval.

Ezután sütőpapírra teszük, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen. Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint a torta tetejére helyezzük.

Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyen tudjuk majd szeletelni.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti