Fenyőmagos sült pisztráng

Fenyőmagos sült pisztráng

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db pisztráng
  • 6 db 5 cm-es fenyőág
  • 12 szem borókabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg fenyőmag
  • őrölt bors
  • 3 citrom
  • 3 ek. vodka

Elkészítés:

A fenyőmagot szárazon aranybarnára pirítom, a megsikált citromokat héjastól vékony szeletekre vágom, a vajat megolvasztom, a borókabogyót durvára aprítom, a fokhagymát vékony lapokra szeletelem.

A pisztrángokat kívül-belül sózom, borsozom. Belsejébe kenem a borókabogyót, a fokhagymát, a vékony citromszeleteket és a fenyőágakat.

A sütőedényt vékonyan kivajazom, a halakat az edénybe fektetem, meglocsolom az olvasztott vaj felével, és köré locsolom a vodkát.

Alufóliával szorosan lefedem, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, meglocsolom a maradék olvasztott vajjal, és fedetlen sütöm tovább 20 percig, ameddig szépen megpirulnak. A sütés közben egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsolom.

Tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórom, rájuk hintem a fenyőmagot, köré teszek néhány szaftos citromgerezdet, és a visszamaradt szaftját a halra és a köret köré locsolom.

Ameddig sül a hal, a köret is elkészül, petrezselymes burgonyával vagy párolt vadrizzsel szoktam tálalni, de választhatunk ízlés szerint más köretet is.

Neked ajánljuk