Fenséges lazactál

Fenséges lazactál

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db cukkini
  • 15 dkg brokkoli
  • 2 ek. magos mustár
  • 1 ek. vágott petrezselyem
  • 15 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek. olaj

A fehérboros, bazsalikomos mártáshoz:

  • 4 ek. tejszínes krémsajt
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1/2 dl tejszín
  • 2 tk. vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

A halat bőrtelenül felszeletelem. Összekeverem a mustárt, petrezselymet, amivel bekenem a halat és 1 napot hagyom állni hűtőben. A zöldségeket meghámozom. Felkarikázom a répát, cukkinit, a brokkolit meg rózsáira szedem szét és megfőzöm ezeket sós vízben, de ne menjenek szét. Ha kész, akkor vajba forgatom és megsózom. A felengedett tésztát kinújytom 2-3 mm vastagra, majd felvert tojással kenem le és 200 fokon pirosra sütöm.

A mártáshoz a krémsajtot forralom tejszínnel, borral és bazsalikommal. Sózom, borsozom. A halat is sózom, utána kis olajon kisütöm és a tésztára rakom, amihez a zöldégeket és a mártást tálalom.

Neked ajánljuk