Fenséges almatorta

Fenséges almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2v tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl tejföl

a töltelékhez:

  • 4 nagyobb alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg barna cukor

Elkészítés:

A töltelékhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a dióval, a cukorral és a fahéjjal. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót belekeverjük.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk a diós-almás keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szép piros a színe, és a tészta kicsit elválik a forma oldalától. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. Készíthetjük kisebb méretű tepsiben is.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk