Feltekert répatorta túrókrémmel

Feltekert répatorta túrókrémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg répa
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 tojás

A tészta kenéséhez:

  • 5 dkg baracklekvár

A krémhez:

  • 1 rúd vanília
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 40 dkg krémtúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A díszítéshez:

  • pisztácia

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük ki a tojásokat a cukorral, az olajjal, a reszelt répával, a liszttel és 2 deci vízzel! Dolgozzuk tésztává, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe!

12 perc alatt 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Borítsuk cukorral meghintett konyharuhára, majd húzzuk le a sütőpapírt, és így hagyjuk hűlni!

Keverjük össze a porcukrot, a vaníliavelőt, a citromlevet és a tűrót! Forgassuk bele a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt!

Kenjük rá a krémet a lekváros piskótára!

Tekerjük fel konyharuhával, ezután tegyük 1 órára hűtőbe!

Pisztáciával díszítjük a felszeletelés után.

Neked ajánljuk