Felhő szelet

Felhő szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál akácméz
  • a krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl Hulala
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál akácméz
  • 1 l tej
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl Hulala
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a lisztet a pudingporral összekeverjük, óvatosan hozzáadjuk a tejet (hogy ne legyen csomós), sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Amíg hűl a krém, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a cukros margarinnal.

A Hulalát kemény habbá verjük. Az alsó tésztalapot rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény habot, és a másik tésztalappal befedjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!