Feketelencse-saláta csirkemellel

Feketelencse-saláta csirkemellel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg feketelencse
  • 2 szál szárzeller
  • 1 sárgarépa
  • 1 nagy zöldalma
  • 1/2 gránátalma
  • 1 kis piros chilipaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Sós vízben főzzük, kb. 20 perc alatt puhára. Ezalatt a zellert, répát és almát apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chilipaprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

Répát, zellerszárat és chilit, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a fűszereket és az ecetet, összeforgatjuk, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a gyümölcsöketl és a petrezselyemet.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és egy serpenyőben kisütjük.

Neked ajánljuk