Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 12 dkg liszt
  • fahéj
  • 8 dkg kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 üveg meggybefőtt
  • csokireszelék
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • porcukor

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat! A sárgákat cukorral keverjük habosra , a fehérjét pedig verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a kettőt.

Szitáljuk át a kakaóport és a lisztet, majd keverjük össze a sütőporral, és adjuk hozzá a tésztához.

Vajazzunk ki egy tortaformát,öntsük bele a piskótatésztát, majd előmelegített sütőben süssük nagyjából 20-30 percig. Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd vágjuk 3 lapba.

A töltelékhez csöpögtessük le, magozzuk ki és hintsük meg egy kis fahéjjal a meggyet. A vaníliás pudingot a meggy levében főzzük meg. A tejszínhabot pedig verjük jó keményre egy kis porcukorral.

Ezután rétegesen felépítjük a tortát: - az alsó tortalapra rakjuk rétegesen a puding felét és a tejszínhab egy részét, simítsuk el, majd a meggyszemeket rakjuk rá.

- tegyük rá a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb.

- végül következik az utolsó tortalap, ezt vonjuk be a maradék tejszínhabbal.

Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-1,5 órát hűtsük.

Tipp: Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, meggyet vagy koktélcseresznyét.

Neked ajánljuk