Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelék:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 dkg vanília pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 5 dl
  • tejszín

A díszítéshez:

  • meggy
  • étcsoki

Elkészítés:

Keverjük össze a piskóta hozzávalóit és süssük meg a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.

Főzzük meg a meggy levével és a cukorral együtt a pudingot. Keverjük hozzá a rumaromát. A meggyből rakjunk félre pár szemet, a többit a keverjük hozzá a pudinghoz. A tejszínből verjünk kemény habot. A csokit reszeljük le.

A kihűlt piskótát vágjuk 3 lapra. Az torta alsó lapját tegyük vissza a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból 2 cm távolságra nyomjunk köröket. A körök között töltsük ki a meggyes pudinggal, majd helyezzük rá a következő lapot. A második lapnál ismételjük meg ezt, majd tegyük rá az utolsó tortalapot, és fél órára tegyük be a hűtőbe.

A hűtőből kivéve vonjuk be az egész tortát tejszínhabbal, és meggyszemekkel és reszelt csokival szórjuk meg a tetejét.

Neked ajánljuk