Feketeerdő torta tej- és gluténmentsen

Feketeerdő torta tej- és gluténmentsen

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

a meggykrémhez:

  • 6 dl magozott meggybefőtt (levével együtt)
  • 1 csomag GM vanília ízű pudingpor

a töltelékhez:

  • 5 dl Meggle tejszármazékmentes habalap

a díszítéshez:

  • 3 dl Meggle tejszármazékmentes habalap

továbbá:

  • GM csoki reszelve
  • pár csepp piros ételszínezék
  • Dr Oetker díszítő cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

A tésztát zsírozott lisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A meggyet a pudingporral összekeverjük, sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.

A megsült piskótát kihűlni hagyjuk, majd három lapba vágjuk, az alsót tálcára tesszük. 5 dl habalapot kemény habbá verünk, a felét habzsákba töltjük, és a piskóta szélére nyomjunk belőle, körbe, majd kis távolságot hagyva, egy újabb kisebb kört. A közöket megtöltjük a meggykrém felével, rátesszük a középső lapot, és a habbal és a krémmel ugyanúgy megtöltjük. Végül a felső lappal zárjuk, amit kissé rányomkodunk, a maradék habbal a tetejét és az oldalát bevonjuk.

3 dl habalapot is kemény habbá verünk, a felét rózsaszínűre színezünk, és kisebb-nagyobb habrózsákkal díszítjük. A reszelt csokival beborítjuk az oldalát.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk