Feketeerdő torta

Feketeerdő torta
Elkészítési idő
2,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 1 üveg meggydzsem
  • 8 dl tej
  • 1 csomag csoki puding (főzős)
  • 1 csomag vanília puding (főzős)
  • 10 evőkanál cukor
  • 6 dl növényi habalap
  • 3 db habzsák
  • a díszítéshez:
  • fondant massza
  • csokoládé
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 üveg meggydzsem
  • 8 dl tej
  • 1 csomag csoki puding (főzős)
  • 1 csomag vanília puding (főzős)
  • 10 evőkanál cukor
  • 6 dl növényi habalap
  • 3 db habzsák
  • fondant massza
  • csokoládé

Elkészítés:

A pudingokat külön-külön megfőzzük 5 evőkanál cukorral 4 dl tejben, majd félre tesszük és hagyjuk kihűlni.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tojáshab egy részével fellazítjuk, majd a többi habot is óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük. Szögletes vagy kerek, sütőpapírral bélelt formába töltjük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A növényi habalapot két részre osztjuk és robotgéppel kemény habbá verjük, ezután összekeverjük a kihűlt pudingokkal.

Előkészítjük a meggyzselét és habzsákba töltjük a másik két krémmel együtt. A kihűlt piskótát három részre osztjuk (3 lap) és elkezdjük tölteni - egy csík vanília, egy csík csoki és egy csík meggy - addig ismételjük, amíg megtöltjük vele az alsó lapot, majd rá tesszük a tésztát, és ugyan így járunk el.

A tetejét fondant masszából készített virágokkal és olvasztott csokoládéból készített levéllel díszítjük, az oldalát pedig a megmaradt krémmel vonjuk be.

Megjegyzés:

A receptet Tomencsákné Krisztina küldte be. Köszönjük!