Feketeerdei sonkába tekert szűzérmék zöld dió befőttel

Feketeerdei sonkába tekert szűzérmék zöld dió befőttel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés szűz
  • citrom
  • bors
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 5 evőkanál kókuszzsír
  • 10 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • diónyi vaj

Elkészítés:

A húst kétujjnyi szeletekre vágjuk a hártyával együtt. Kézzel enyhén lelapítjuk, hogy kissé elterüljön. Só, darált citrom és bors került rá. Körbetekerjük a vékony sonka szelettel. Fogpiszkálóval megtűzzük.

A gombát meghámozzuk, felszeleteljük.

A kókuszzsírt kevés olajjal és diónyi vajjal megolvasztjuk. A forró zsiradékban mindkét oldalt megpörköljük, majd pirosra sütjük. Kiszedjük a húsokat és a szeletelt gombát megsütjük a jó ízes zsiradékban.

Tálaláskor zöld dió is került rá. Most ez a kedvencünk, annyira finom az ízvilága. A zöld dió édeskés, fahéjas, kardamomos íze, nagyon jól párosult a gombával. Köretként sült burgonyát vagy rizst adunk hozzá.

Neked ajánljuk