Fekete ribizlis kockák

Fekete ribizlis kockák

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2-3 evőkanál tejszín (30%-os)
  • *

a krémhez:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag zselatinfix
  • 15 dkg fekete ribizli

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgájákat, a kakaóport, a tejszínt és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Lefóliázva, a hűtőben 1 órát pihentetjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Az omlós tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsi alját és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Közben a pudiongot a tejjel és a cukorral elkészítjük. Kevergetve kihűtjük. A mascarponét és a zselatinfixet összedolgozzuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

A ribizlit leszemezzük, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. Beleforgatjuk a krémbe, és a tésztára simítjuk. A hűtőben kb. 2 óra alatt megdermesztjük, óvatosan kivesszük a tepsiből és forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk