Fekete-fehér macaron

Fekete-fehér macaron

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 2 g tintahal tinta (ételfestésre használjuk - Culinaris-ban kapható)
  • 5 dkg mandula

A krémhez:

  • 12 dkg tehéntúró
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítem.

A mandulát finomra darálom és 10 dkg porcukrot adunk hozzá. 5 dkg tojásfehérjét (2 tojás) 4 napig hűtőben pihentetünk, majd felverem habbá és lassan hozzáadagolom a maradék porcukrot. A hozzákeverem a mandulás porcukrot és a tintát is. (A tészta legyen megfelelő állagú - porcukorral lehet javítani rajta).

Nyomózsákba töltjük, sütőpapírral borított tepsibe nyomok kb. 3 cm-es köröket. 15 percen át sütjük 150 fokon, utána 5 percet 120 fokon. A teteje maradonjon kicsit puhább. Hagyom kihűlni.

A krémhez az áttört túróhoz keverem a felvert tejszínt, majd citromlével és vaníliás cukorral ízesítem. A krémet 2 korong közé töltöm és már kész is.

Neked ajánljuk