fekete-fehér csíkos csokitorta

fekete-fehér csíkos csokitorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 tojássárgája
  • sütőbab

Az étcsokis krémhez:

  • 30 dkg étcsoki
  • 3,75 dl tejszín
  • 3 szem kardamom
  • 1 ek. édesgyökér-por

A fehércsokis krémhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg tejföl

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a lisztet, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrom, fóliába csomagolom, és 1 órát pihentetem.

Két sütőpapír között kinyújtom a tésztát, 28 centis tortaformába teszem, megszurkálom, sütőpapírral befedem, rászórjom a babot, és 200 fokon 8 percig sütöm, majd leszedem a papírt és a babot, és további 12 percig sütöm, majd hagyom kihűlni.

Az összetört étcsokoládét felolvasztom a tejszínnel gőz fölött, hozzáadom a mozsárban megtört kardamomot és az édesgyökeret, majd a kihűlt tésztára öntöm, hagyom dermedni fél órát.

A fehércsokit is összetördelem, majd a tejszínnel gőz felett felolvasztom, leveszem a tűzről, majd habverővel belekeverem a tejfölt, majd az étcsokis rétegre öntöm. 2 órát pihentetem, majd tálalom.

Hasonló receptek