Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

12 adaghoz:

a piskótához:

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál finomliszt (finom!)
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

a meggyes töltelékhez:

  • 3 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel is pótolhatjuk)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg meggybefőtt

a tejszínes krémhez:

  • 1 evőkanál zselatin (étkezési)
  • 4 dl növényi habtejszín (habtejszín)
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kávéskanál sütőport és 8 evőkanál cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy picit még verjük a habot, majd belekeverünk 8 evőkanál lisztet és 1,5 evőkanál kakaót is.

Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát, és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.

Közben elkészítjük a másik piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz, mint a 8 tojásosnak, annyi különbséggel, hogy 4 tojást választunk szét, és verünk fel. Kb. fél kávéskanál sütőport szórunk bele, és 4 evőkanál cukrot, és majd a 4 tojássárgáját. A végén 4 evőkanál lisztet és 0,5-1 evőkanál kakaót adunk hozzá. Ezt is kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük meg.

Amíg a 3 lap hűl, addig elkészítjük a meggyes tölteléket. A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyeket. Ezt a tölteléket mindkét piskótalapra rákenjük.

Ezután elkészítjük a tejszínes krémet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég hozzáadni.)

Megtöltjük vele a tortalapokat, a torta tetejét és a külsejét is bevonjuk ezzel a tejszínes krémmel. 3-4 órát hűtőben dermesztjük (lehet egy egész éjszakát is). Csokiforgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.

A receptet Pék Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk