Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 7 ek. liszt
  • 1 ek. kakaó
  • 1/2 tasak sütőpor
  • csipet fahéj

A töltelékhez:

  • 1 l meggybefőtt
  • 2 csomag piros zselatin
  • 2 ek. cukor

A tejszínhez:

  • 1 l tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 3 ek. cukor

Elkészítés:

A tésztához a felvert fehérjehabot cukorral, tojássárgával is verem, majd kakaós-fahéjas-sütőporos liszttel dolgozom össze.

Kikent, lisztezett formába simítva megsütöm 180 fokon, 20-30 perc alatt, majd 3 lapra szelem.

A töltelékhez a meggybefőt levét, cukorral, zselatinnal sűrűre főzöm és a meggyet belekeverem.

Cukorral felverem a habtejszínt, majd a habfixálóval keményre.

A lapokat megtöltöm a töltékkel és tejszínnel, hogy a tetejére is jusson, az oldalát pedig tejszínnel vonom be.

Ízlés szerint díszítem és hűtőben hagyom állni.

Neked ajánljuk