Fekete-erdő torta klasszikusan

Fekete-erdő torta klasszikusan

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 4 ek. liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 1 dl olaj

A meggyes töltelékhez:

  • 20 dkg meggybefőtt
  • 3 dl meggylé
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor

A tejszínes töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 2 tasak tejszínhabpótló por
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. zselatin

Elkészítés:

Felverem cukorral a tojásfehérjét és tojássárgát, olajat, sütőporos-kakaós lisztet keverek bele.

Kikent, lisztezett tortaformába simítom és sütőben készre sütöm, 3 lapra szelem.

A töltelékhez a meggylében felfőzöm a pudingot cukorral, majd a magozott meggyet beleteszem.

A tejszínhabpótlót tejjel, zselatinnal, cukorral felverem.

Az alsó lapot meggyes töltelékkel, a másodikat tejszínes töltelékkel töltöm, tetejét tejszínhabbal vonom be, meggyel díszítem.

Neked ajánljuk