Fekete-erdő kocka (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Fekete-erdő kocka (cukormentes és teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál xilit
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a csokis krémhez:
  • 10 dkg cukormentes étcsokolédé
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • édesítő
  • *
  • a tejszínkrémhez:
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • vanília aroma
  • édesítő
  • *
  • a meggyréteghez:
  • 20 dkg fagyasztott meggy + a tetejére díszítésként egészben
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz édesítő
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál xilit
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • 10 dkg cukormentes étcsokolédé
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • édesítő
  • *
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • vanília aroma
  • édesítő
  • *
  • 20 dkg fagyasztott meggy + a tetejére díszítésként egészben
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük. A fehérjét habbá verjük, majd egy habkártyányit adunk belőle a sárgájához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.

A csokikrémhez a csokit felolvasztjuk, az édesítővel felvert tejszínhabba forgatjuk, majd a hűtőbe tesszük.

A vaníliás krémhez a tejszínt az édesítővel és vaníliával habbá verjük.

A meggyes réteghez a meggyet a vízben édesítővel megpároljuk, majd leturmixoljuk. 1 dl vízben a pudingport feloldjuk és a meggyes szószhoz adjuk. Összeforraljuk, amíg sűrű krém nem lesz, majd félretesszük. Pár percenként megkevergetjük, amíg ki nem hűl.

Jöhet a rétegezés: a piskótára ráhalmozzuk a vanília krémet (de hagyjunk egy picit a tetejére is). Jöhet a meggyréteg és utána a csokikrém. A tetejére habzsákból rózsákat nyomunk és mindegyikre rakjunk egy szem meggyet. Esetleg reszelhetünk rá cukormentes csokoládét is.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti