Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük. A fehérjét habbá verjük, majd egy habkártyányit adunk belőle a sárgájához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a csokit felolvasztjuk, az édesítővel felvert tejszínhabba forgatjuk, majd a hűtőbe tesszük.
A vaníliás krémhez a tejszínt az édesítővel és vaníliával habbá verjük.
A meggyes réteghez a meggyet a vízben édesítővel megpároljuk, majd leturmixoljuk. 1 dl vízben a pudingport feloldjuk és a meggyes szószhoz adjuk. Összeforraljuk, amíg sűrű krém nem lesz, majd félretesszük. Pár percenként megkevergetjük, amíg ki nem hűl.
Jöhet a rétegezés: a piskótára ráhalmozzuk a vanília krémet (de hagyjunk egy picit a tetejére is). Jöhet a meggyréteg és utána a csokikrém. A tetejére habzsákból rózsákat nyomunk és mindegyikre rakjunk egy szem meggyet. Esetleg reszelhetünk rá cukormentes csokoládét is.
Megjegyzés:
A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Diétás ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Csokis receptek
,
Gyümölcsös ételek
,
Meggyes receptek
,
Sütemények