Fekete cseresznyés kevert sütemény

Fekete cseresznyés kevert sütemény
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje kemény habja
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg fekete cseresznye
  • a cseresznye szórásához:
  • 2 teáskanál kekszmorzsa
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg fekete cseresznye
  • 2 teáskanál kekszmorzsa

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukrokkal és pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját és a levét is. Jó habosra keverjük. A lisztet és a sütőport a fenti masszához keverjük egy fakanál segítségével.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. A cseresznyét a keksszel összekeverjük és a tészta tetejére szórjuk. 190 fokra melegített sütőben 50 percig sütjük. Közben egy alufóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Végezzünk tűpróbát!

A megsült tésztát egy tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk egy másik tálcára, és hagyjuk kihűln!

Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Ez egy egyensúly tészta. amelyet bármely gyümölccsel gazdagíthatunk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!