Fehércsokoládés-trüffeles torta

Fehércsokoládés-trüffeles torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tortához:

  • 3 dl víz
  • 5 ek. kakaópor
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 ek. szódabikarbóna
  • 1 pohár joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg étcsoki
  • mandulaaroma
  • 1/4 narancs leve

A krémhez:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehér csokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

A tortához a vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot, és összeforgatjuk a vízzel. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurtot, végül beleforgatjuk az összetört csokit is. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

A trüffelkrémhez a lehűtött csokis tejszínt keményre verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.

Hasonló receptek