Fehércsokoládés sajttorta

Fehércsokoládés sajttorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja
  • 1 db lime héja
  • 1 db vanília kikapart magja
  • 30 dkg finomra darált háztartási keksz
  • 15 dkg puha margarin
  • fél csomag zselatin
  • 1 üveg meggybefőtt illetve erdei gyümölcs keverék
  • kb 2 evőkanál vaníliás puding

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal jól összegyúrjuk, és szép egyenletesen belelapogatjuk egy tortaformába (kb. 20-22 cm átmérőjű) vagy kisebb adagokban poharakban is lehet készíteni. (Ha pohárban készítjük, akkor azokat frissen tartó fóliával ki kell bélelni és úgy kell beletenni a kekszet és a krémet.)

A krémhez a tejszínt felmelegítjük (de csak melegítjük, nem forraljuk), majd elkeverjük benne a fehér csokoládét. Tálba tesszük a mascarponét, a citromok levét és lereszelt héját, a lime héját és a vanília kikapart magját, majd hozzáadjuk a fehér csokis tejszínt, illetve a tejszínben feloldott zselatint, és jól összekeverjük.

Az egészet a kekszes alappal kibélelt tortaformába öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Gyümölcsszósszal leöntve tálaljuk. Ehhez a meggybefőttet a gyümölcskeverékkel együtt feltesszük főni, majd a pudinggal besűrítjük.

A receptet Bukor Renáta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk