Fehércsokoládés sajttorta

Fehércsokoládés sajttorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 300 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 100 g fehércsoki
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja
  • 1 db lime héja
  • 1 db vanília kikapart magja
  • 300 g finomra darált háztartási keksz
  • 150 g puha margarin
  • fél csomag zselatin
  • 1 üveg meggy befőtt illetve erdei gyümölcs keverék
  • Kb 2 evőkanál vaníliás puding

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal jól összegyúrjuk és szép egyenletesen belelapogatjuk egy tortaformába (kb. 20-22 cm átmérőjű) vagy kisebb adagokban poharakban is lehet készíteni. (Ha pohárban készítjük, akkor azokat frissen tartó fóliával ki kell bélelni és úgy kell beletenni a kekszet és a krémet.)

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, de csak melegítjük, majd elkeverjük benne a fehér csokoládét. Tálba tesszük a mascarponét, a citromok levét és lereszelt héját, a lime héját és a vanília kikapart magját, majd hozzáadjuk a fehér csokis tejszínt, illetve a tejszínben feloldott zselatint, és jól összekeverjük.

Az egészet a kekszes alappal kibélelt tortaformába öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Gyümölcsszósszal leöntve tálaljuk. Ehhez a meggy befőttet a gyümölcskeverékkel együtt feltesszük főni, majd a pudinggal besűrítjük.

Neked ajánljuk