Fehércsokoládés püspökkenyér fügével

Fehércsokoládés püspökkenyér fügével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 közepes maréknyi kandírozott gyümölcs (citrom, narancs, lime, stb. vegyesen)
  • 65 ml kávé
  • 11 dkg törökmogyoró ledarálva
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 19 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dkg natúr joghurt
  • 5 db tojás
  • a krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • a díszítéshez:
  • 8-10 szem friss füge
  • olvasztott fehércsokoládé
  • 1 közepes maréknyi kandírozott gyümölcs (citrom, narancs, lime, stb. vegyesen)
  • 65 ml kávé
  • 11 dkg törökmogyoró ledarálva
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 19 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dkg natúr joghurt
  • 5 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 8-10 szem friss füge
  • olvasztott fehércsokoládé

Elkészítés:

A kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk és a forró kávéba dobjuk. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval, sütőporral, sóval és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük joghurtot és a tojásokat is.

A kávéban áztatott kandírozott gyümölcsöket hozzákeverjük a tojásokhoz, végül a mogyorós lisztet is belekeverjük a tésztába. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt megsütjük. Félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Amikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni majd 3 részre vágjuk.

A krémhez a vajat a cukorral kihabosítjuk, belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, a fahéjat és az olvasztott fehércsokit. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy újra az eredeti formájára rakjuk össze a sütit.

A maradék krémmel bevonjuk, friss fügével és olvasztott csokival díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Viszóczkyné Szép Erika küldte be. Köszönjük!