Fehércsokoládés-narancsos túrótorta

Fehércsokoládés-narancsos túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor

A krémhez:

  • 50 dkg áttört túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • 4 ek. cukor
  • vanília-aroma
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé

A gyümölcszseléhez :

  • 1,5 kg narancs
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. kukoricakeményítő
  • őrölt szegfűszeg
  • citromhéj
  • kevés citrom

Elkészítés:

A tojásfehérjéből közepesen lágy habot verünk a cukor felével. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral. Először csak meglazítjuk a sárgáját, majd az egész fehérjét hozzákeverjük. Rászitáljuk 3 részletben a lisztet, és óvatosan összekeverjük. 26 cm-es tortaformába tesszük, 160 fokon 45 percig sütjük. Melegen lefordítjuk egy papírra, és ha kihűlt, csak akkor szedjük ki. 4 lapra vágjuk.

80 fokra felmelegítjük a tejszínt, és feloldjuk benne a fehér csokoládét. 9 fokosra hűtjük. Érdemes előző nap megcsinálni, hogy legyen ideje a csokoládénak kikristályosodni.

Szintén előző nap a narancsot lepréseljük. Leve és a húsa is kell. A belső hártyák lehetőleg ne kerüljenek bele. Feloldjuk a cukrot, a szegfűszeget, citromot, és külön veszünk egy kevés gyümölcsöt, abban elkeverjük csomómentesen a keményítőt. A gyümölcsöt felforraljuk, és ha meleg, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a keményítőt. Egyet buggyantunk. Alaposan elkeverjük, és szintén kihűtjük.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Alaposan kikeverjük. A lehűlt tejszínt kihabosítjuk, és a 2/3 részét hozzáadjuk a túróhoz. A maradékot díszítésre használjuk.

A zselét és a fehér krémet külön-külön habzsákba töltjük. A lapokra köröket húzunk felváltva a két zsákból. Így egy fehér és egy narancs csík esik egymás mellé. Felvágásnál kis kockák lesznek majd láthatók. Kívül krémmel vagy tejszínhabbal díszítjük.

Neked ajánljuk