Fehércsokoládés málnás kókuszkocka (cukormentes és teljeskiőrlésű)

Fehércsokoládés málnás kókuszkocka (cukormentes és teljeskiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 db-hoz:
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukormentes méz
  • 3 evőkanál xilit
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • *
  • a csokikrémhez:
  • 10 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 0,5 dl cukormentes tejszín vagy valamilyen cukormentes fehércsoki krém
  • *
  • a mártogatós szószhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott cukormentes fehércsoki
  • 1-2 evőkanál xilit
  • *
  • a málnazseléhez:
  • 10 dkg málna
  • 2 zselatin lap
  • 1 dl víz
  • édesítő ízlés szerint
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukormentes méz
  • 3 evőkanál xilit
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • *
  • 10 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 0,5 dl cukormentes tejszín vagy valamilyen cukormentes fehércsoki krém
  • *
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott cukormentes fehércsoki
  • 1-2 evőkanál xilit
  • *
  • 10 dkg málna
  • 2 zselatin lap
  • 1 dl víz
  • édesítő ízlés szerint
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a mézhelyettesítőt és az olvasztott vajat. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adunk a sárgájához, majd az egészet óvatosan a fehérjébe forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük

Ha kihűlt kockákra vágjuk, majd félbevágjuk a kockákat. (Célszerűbb kisebb tepsiben sütni, így magasabb lesz a piskóta.)

A mártogatóshoz a vajat és a tejet összemelegítjük. Ebben felolvasztjuk a csokoládét és az édesítőt, majd félretesszük. A fehércsokoládés krémhez felmelegítjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a csokit, majd a hűtőbe tesszük.

A málnazseléhez a zselatint hideg vízbe tesszük. A málnát a vízzel, édesítővel addig főzzük, amíg teljesen pépes nem lesz. Egy szitán átszűrjük, ha nem szeretjük a magokat.

Egy pici meleg vízbe áttesszük a zselatint, és ha feloldódott a málnához adjuk. Téglalap alakra formázzuk egy sütőpapíron és a mélyhűtőbe tesszük. (Így tudunk majd kockákat vágni belőle.)

A piskóták közepét megtöltjük a fehércsokis krémmel rátesszük a málnazserét, majd a tetejét, végül belemártjuk minden oldalát a csokiba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti