Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a mézhelyettesítőt és az olvasztott vajat. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adunk a sárgájához, majd az egészet óvatosan a fehérjébe forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük
Ha kihűlt kockákra vágjuk, majd félbevágjuk a kockákat. (Célszerűbb kisebb tepsiben sütni, így magasabb lesz a piskóta.)
A mártogatóshoz a vajat és a tejet összemelegítjük. Ebben felolvasztjuk a csokoládét és az édesítőt, majd félretesszük. A fehércsokoládés krémhez felmelegítjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a csokit, majd a hűtőbe tesszük.
A málnazseléhez a zselatint hideg vízbe tesszük. A málnát a vízzel, édesítővel addig főzzük, amíg teljesen pépes nem lesz. Egy szitán átszűrjük, ha nem szeretjük a magokat.
Egy pici meleg vízbe áttesszük a zselatint, és ha feloldódott a málnához adjuk. Téglalap alakra formázzuk egy sütőpapíron és a mélyhűtőbe tesszük. (Így tudunk majd kockákat vágni belőle.)
A piskóták közepét megtöltjük a fehércsokis krémmel rátesszük a málnazserét, majd a tetejét, végül belemártjuk minden oldalát a csokiba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
diétás
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
csokis
,
sütemény